Actueel

Actueel

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste updates rondom het programma. Meld u aan om als eerste op de hoogte te zijn van de voortgang!

Het laatste nieuws:

Checklist

FAQ basisscholing ‘palliatieve zorg bij patiënten met ongeneeslijke kanker’

De afgelopen maanden hebben we gesproken over de basisscholing met vele professionals en organisaties. In deze gesprekken zien we een aantal vragen steeds terugkomen.

Omdat deze vragen wellicht ook bij u spelen, hebben we ze op deze pagina gebundeld.

Mee-ontwikkelsessies zorgen voor waardevolle input

‘Samenwerking bij ontwikkeling zorg creeërt draagvlak én een betere scholing’

 

Een mooi moment: de opzet en inhoud van de KWF Basisscholing Palliatieve zorg bij patiënten met ongeneeslijke kanker is onlangs gedeeld met geïnteresseerden. 

Inmiddels is de voorinschrijving geopend.

Basisscholing palliatieve zorg voor meer bewustwording bij alle zorgverleners

Palliatieve zorg is belangrijk voor iedere patiënt met een ongeneeslijke ziekte en zijn of haar naasten. En van een grote groep zorgverleners is hierin niet geschoold. Daarom ontwikkelt het programma Scholing Palliatieve Zorg in samenwerking met andere partijen een landelijke basisscholing palliatieve zorg bij patiënten met ongeneeslijke kanker. 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief juni 2023

Ook in het tweede kwartaal van 2023 zijn mooie stappen gezet: het Docentenprofiel Palliatieve Zorg 2.0 is gelanceerd, de inschrijving voor de eerste docentscholing is geopend en het fundament voor de landelijke uniforme basisscholingen voor zorgverleners staat. 

Nieuwsbrief april 2023

Binnen het programma zijn we in een volgende fase terecht gekomen en met trots worden de eerste mijlpalen bereikt. We delen hier onder andere een update over de voortgang van alle projecten, een nieuwe pilot basistraining en meer.

Nieuwsbrief december 2022

In deze editie leest u onder andere een update van de drie projecten die binnen het programma worden uitgerold, delen we inzichten uit een recente enquête en bezochten we Carend en het Nationale Congres Palliatieve Zorg.

Logo KWF

Contact

Programma Scholing Palliatieve Zorg
Amsterdam UMC, locatie VUmc, Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam  / Postbus 7057 1007 MB Amsterdam