Actueel

Actueel

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste updates rondom het programma. Meld u aan om als eerste op de hoogte te zijn van de voortgang!

Het laatste nieuws:

In gesprek met deelnemer Renko Rappard

Nu de eerste scholingen binnen het programma Scholing Palliatieve Zorg zijn afgerond, passen de eerste deelnemers wat zij geleerd hebben al volop toe.

We spraken met Renko Rappard, Physician Assistant bij Gelre Ziekenhuizen. Hij rondde onlangs de scholing voor docenten werkzaam in het WO en WO+ onderwijs af.

Norschoten ervaart voordelen van incompany Basisscholing Palliatieve Zorg

Zorgorganisatie Norschoten zet fors in op het opleiden van haar zorgpersoneel op gebied van palliatieve zorg, in samenwerking met DandelionTraining. We spraken met Jannet Vellekoop (Norschoten), Debbie Nicolai en Brigitte Bartels (DandelionTraining) over de voordelen van het incompany aanbieden van deze scholing.

Lees meer

Maak kennis met de Adviesraad | Kris Vissers: Pionier in palliatieve zorg

Een belangrijke partner van het programma ScholingPZ is onze adviesraad, die inhoudelijke beslissingen neemt en richting geeft aan de projecten. We spraken met prof. dr. Kris Vissers, voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ), anesthesioloog-pijnspecialist – consulent palliatieve zorg en hoogleraar pijn en palliatieve geneeskunde aan het Radboudumc.

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief februari 2024

Voor 2024 staan inmiddels 40 basisscholingen palliatieve zorg voor verzorgenden, verpleegkundigen, VS, AP en artsen gepland. Daarnaast lees je in deze nieuwsbrief meer over de toegekende accreditatie, de verschillen tussen O²PZ en ScholingPZ, de docentscholingen voor het WO en WO+ en meer!

Nieuwsbrief december 2023

De kickoff bij Zadkine markeert een belangrijk partnership in Basisscholing Palliatieve Zorg, en daarnaast zijn de eerste docentscholingen en scholingen voor zorgverleners afgerond. We hebben waardevolle feedback mogen ontvangen, welke we mee zullen nemen in het doorontwikkelen van de scholingen.

Nieuwsbrief november 2023

Naast de eerste docentscholingen, zijn inmiddels ook de eerste basisscholingen voor zorgverleners van start gegaan, en zijn er nieuwe aanbieders bekend voor de toekomstige basisscholingen. Dat en meer over de tijdlijn voor 2024 lees je in de nieuwsbrief van november.

Logo KWF

Contact

Programma Scholing Palliatieve Zorg
Amsterdam UMC, locatie VUmc, Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam  / Postbus 7057 1007 MB Amsterdam