Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste updates rondom het programma. Meld u aan om als eerste op de hoogte te zijn van de voortgang!

Nieuwsbrief juli 2024

In deze nieuwsbrief introduceren we een nieuwe rubriek, waarin we meer vertellen over de adviesraad. Dit keer doen we dat aan de hand van een interview met Sander de Hosson en Kris Vissers. Ook lees je volop praktijkverhalen van scholingen die gestart zijn, waaronder een incompany scholing voor Norschoten en de start van de basisscholing bij ROC van Twente.

Nieuwsbrief februari 2024

Voor 2024 staan inmiddels 40 basisscholingen palliatieve zorg voor verzorgenden, verpleegkundigen, VS, AP en artsen gepland. Daarnaast lees je in deze nieuwsbrief meer over de toegekende accreditatie, de verschillen tussen O²PZ en ScholingPZ, de docentscholingen voor het WO en WO+ en meer!

Nieuwsbrief december 2023

De kickoff bij Zadkine markeert een belangrijk partnership in Basisscholing Palliatieve Zorg, en daarnaast zijn de eerste docentscholingen en scholingen voor zorgverleners afgerond. We hebben waardevolle feedback mogen ontvangen, welke we mee zullen nemen in het doorontwikkelen van de scholingen.

Nieuwsbrief november 2023

Naast de eerste docentscholingen, zijn inmiddels ook de eerste basisscholingen voor zorgverleners van start gegaan, en zijn er nieuwe aanbieders bekend voor de toekomstige basisscholingen.

Nieuwsbrief september 2023

De eerste stappen richting onze doelstelling om 480 docenten en 3.500 zorgverleners tegen oktober 2026 op te leiden in palliatieve zorg zijn inmiddels gezet! En daar zijn we best trots op, want samen zullen we uiteindelijk de zorg voor ongeneeslijk zieke mensen beter maken.

Nieuwsbrief juni 2023

Het Docentenprofiel Palliatieve Zorg 2.0 is gelanceerd, de inschrijving voor de eerste docentscholing is geopend en het fundament voor de landelijke uniforme basisscholingen voor zorgverleners staat. 

Nieuwsbrief april 2023

Binnen het programma zijn we in een volgende fase terecht gekomen en met trots worden de eerste mijlpalen bereikt. We delen hier onder andere een update over de voortgang van alle projecten, een nieuwe pilot basistraining en meer.

Nieuwsbrief december 2022

In deze editie leest u onder andere een update van de drie projecten die binnen het programma worden uitgerold, delen we inzichten uit een recente enquête en bezochten we Carend en het Nationale Congres Palliatieve Zorg.

Nieuwsbrief september 2022

Programma van start: inmiddels zijn de projectleiders gevonden en zijn begonnen met het samenstellen van de projectteams & experts. Ook wort een start gemaakt met de inventarisatie van het huidige onderwijsaanbod.

Logo KWF

Contact

Programma Scholing Palliatieve Zorg
Amsterdam UMC, locatie VUmc, Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam  / Postbus 7057 1007 MB Amsterdam