Marjolein van Meggelen benoemd tot projectleider voor Scholing Palliatieve Zorg

Marjolein van Meggelen benoemd tot projectleider voor Scholing Palliatieve Zorg

Per 1 maart 2024 verwelkomen we Marjolein van Meggelen terug als projectleider binnen het programma Scholing Palliatieve Zorg. Zij zal zich richten op de verdere landelijke uitrol van de uniforme basisscholing “Palliatieve zorg bij mensen met ongeneeslijke kanker”, waarbij ze het stokje overneemt van Josefien de Bruin.

Marjolein van Meggelen

Marjolein brengt een schat aan ervaring met zich mee. Als studieleider van de post-hbo palliatieve zorg aan de Hogeschool Utrecht en ambassadeur van het onderwijsknooppunt van regio Utrecht, Septet, heeft ze haar sporen verdiend. Haar jarenlange werk als consulent bij het PalliatieTeam Midden Nederland en haar expertise als docent palliatieve zorg maken haar een waardevolle aanwinst voor ons team.

Docentenprofiel Palliatieve Zorg 2.0

Het is dan ook geen verrassing dat Marjolein al eerder betrokken was bij het programma. Vorig jaar leidde ze het deelproject “Docentenprofiel Palliatieve Zorg 2.0”, waarin ze de gewenste competenties in kaart bracht voor docenten die onderwijs palliatieve zorg geven in het mbo, hbo, wo(+) en bij- en nascholingen.

Marjolein reageert enthousiast op haar nieuwe rol: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren bij het programma Scholing Palliatieve Zorg; samen met collega zorgverleners en docenten wil ik me graag inzetten voor dit mooie programma. Van helaas dichtbij maak ik momenteel mee wat goed gaat, maar waar zeker ook verbeterpunten liggen. Op naar de best passende zorg voor mensen in de palliatieve fase!”

Logo KWF

Contact

Programma Scholing Palliatieve Zorg
Amsterdam UMC, locatie VUmc, Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam  / Postbus 7057 1007 MB Amsterdam