Accreditatie toegekend aan Basisscholing Palliatieve Zorg door diverse instanties

Accreditatie toegekend aan Basisscholing Palliatieve Zorg door diverse instanties

We zijn erg blij dat de Basisscholing Palliatieve Zorg voor zorgverleners van ons programma groen licht heeft gekregen van verschillende accreditatie-instellingen. Dit betekent naast de erkenning van de kwaliteit van de scholingen, dat deelnemers punten krijgen voor deelname.

De toekenning van accreditatiepunten is als volgt:

  • Verzorgenden: 16 punten
  • Verpleegkundigen: 10 punten
  • Verpleegkundig Specialisten: 19 punten
  • Physician Assistants: 18 punten
  • Artsen: 13 punten

De variatie in accreditatiepunten tussen deze drie verenigingen komt voort uit hun verschillende regels voor het toekennen van punten aan e-learning, hoewel de scholing zelf consistent blijft.

De toekenning van de accreditatie is een stimulans voor zorgverleners om de basisscholing palliatieve zorg te volgen. Dat is goed nieuws, want nu nog voelt tweederde van de zorgverleners zich onbekwaam voor het verlenen van palliatieve zorg. Terwijl deze zorg steeds belangrijker wordt in een tijd waarin de levensverwachting stijgt en ernstige ziektes steeds vaker chronisch worden. Juist dan moet zorg zich niet alleen richten op levensverlenging, maar ook op de kwaliteit van leven van de patiënt en naasten. Dit is de essentie van palliatieve zorg en de reden waarom scholing hierin steeds belangrijker wordt. Goede palliatieve zorgverlening stárt bij goed onderwijs over palliatieve zorg aan álle zorgverleners.